كيفية عمل كحك العيد بطريقة سهلة
ماأفتكرش عملت كحك بعد العيد غير المره دي وكحك الثانويه اللي جبتهولهم أنا ربنا يحميني بجد 🤎✨️
الطريقه تحت الصور 🖤✨️
يختي يختي يختي
في جمال كده؟
في دوبان ونعومه وحلاوه كده
زبده يجماعه زبده
عايزه أقولكم إنه من أحلي المرات اللي عملته فيها
نبتدي بالصلاة على النبي ونخش فالطريقه
هنجيب اربع كوبيات دقيق وعليهم اربع معالق سمسم مليانين حلو ومعلقتين سكر بودره ومعله صغيره محلب ورشه صغننه لا تري ملح عشان تظبط معانا الطعم وهنقلب كل ده بعض ونركنهم علي جنب
وهنجيب كوبايتين سمنه ونحطهم ف حله ع النار ونسيبهم لحد يسخنوا جامد يعني يتقدحوا كده وحطيت معاهم معلقه كبيره ريحة سمنه بلدي من عند العطار
" في ناس بتحط السمسم مع السمنه يتغلي عشان ريحته تبقي قويه جربت دي وجربت من غير ومفيش اي فرق بين الاتنين " فاانتي وراحتك
وهنسيب السمنه ع النار وهنجيب ربع كوبايه ميه داهيه ونحط عليه نص معلقه خميره ونقلبهم ف بعض ونركنهم ع جنب
هنا كانت السمنه اتقدحت نزلت بيها ع الدقيق وهنقلب بمعلقه خشب
هننزل بربع كوبايه الميه اللي عملناها بخميره ونعجنهم ف بعض لحد ماتتشربهم ومطوليش ف العجن
بالشكل ده ونجرب نعمل كوره ونبططها لو كان مشقق نزودله حبة ميه او لبن لو حساه طري منك زياده زودي بمعلقة الدقيق وهنسيبهم عشر دقايق يرتاحوا ونبدأ تشكيل
وبعد مانسيب العجينه جبت ملبن من العطار وكورته بالشكل ده
وهناخد بقطعة العجينه قد اللمون الصغيره ونكورها وبعدين نفتحها من النص ونحط الملبن ونقفلها ونبصمها ببصامة الكحك بالشكل اللي تحبوه
زي كده ودي كل الكميه هاخدهم ع فرن مسخن مسبقاً ومتكونش حاميه أوي تكون سخنه عاديه وندخلهم ونسويهم ع نار هاديه تحت لحد مايتحمروا تحت وياخدوا اللون الدهبي وبعدين نفتح الشوايه يتحمر و يتماسك من فوق ونطفي النار هياخد من ٢٠ ل٢٥ دقيقه وخدي بالك النار تكون هاديه خالص لانه بيتحمر بسرعه
دخلتهم ف أوضة بتاعتي عند التكيف عشان يتماسكوو ونقلتهم ف صنيتين
وبعد مابردو خالص بساعات رشيتهم سكر وبألف هنا
انا مش هقول حاجه غير اني هكشف رأسي واشتكيكم لربنا ياللي مبتتفاعلوش وقاعدين تتابعوا ف صمت كئبتوني وجبتولي القولون
طريقه عمل كحك العيد بالملبن رمضان.......يجمعنا 🌙
لعمل 1 كيلو كحك فلاحى للناس أل طلبوه منى👇😍
👈ممكن يتعمل ساده👌😋 بنفس الطريقه 🥰
المقادير كحك العيد الناعم بالملبن
1 كيلو دقيق فاخر
٥٥٠ جرام سمنه بلدى
3 معلقة سمسم محمص
كوب لبن او حليب دافى للعجن
معلقه كبيره خميره فوريه
معلقة سكر
نص معلقه كبيره ريحه كحك
ربع معلقه صغيره ملح
ملبن للحشو
سكر ناعم للوجه
طريقة عمل الكحك بالملبن
- اخلطى السمسم والدقيق وريحة الكحك ثم ذوبى الخميرة فى القليل من اللبن ومعلقة السكر ثم اتركها قليلًا كى تتخمر.
- سيحى السمنة ثم اخفقيها مع خليط الدقيق ثم بسيها حتى تكون مرملة وسايحة فى ايدك ثم ضيفى خليط الخميرة وباقى اللبن ورشة الملح.
- اتركى العجين عشر دقايق للتخمر بس ثم تقسم لكرات صغيرة ثم تحشى الكرات بالملبن.
- انقشى الكحك حسب الرغبة واخبزيه بالفرن على درجة حرارة 180 لمدة 10 دقائق ثم قدميه مزينًا بالسكر البودرة.😍😍
كل عام وانتم بخير وصحه وسعاده يارب 😍
طريقة عمل البطاطس المقلية مثل ماكدونالدز