طريقة عمل كباب لحم الضانى
ازيكم يا حبايب قلبي عاملين اي النهاردة بقي هنتعلم ازاي نعمل كباب باللحمة الضاني ومكونات كباب اللحمة وطريقة تحضير كباب اللحمة.
مكونات كباب اللحمة الضاني
- كيلو جرام لحم ضانى
- - بصلتين
- - فصين ثون
- -ملعقة صغيرة ملح
- -ملعقة كبيرة بهارات لحمة
- -ملعقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- -ملعقة كبيرة سمن
طريقة تحضير كباب لحم ضاني
- - نقطع اللحمة مكعبات صغيرة
- - نقطع البصل قطع صغيرة
- - فى إناء نذيب السمن ونضيف البصل ثم نقلب حتى يتحول للون الذهبي.
- - نضيف الثوم المفروم ونقلب جيدًا
- - نضيف قطع اللحمة على مراحل ونقلب بعد كل مرحلة حتى يتغير لون اللحم
- - نضيف بهارات اللحم ونقلب جيدًا
- - نضيف الفلفل الأسود ونقلب مرة أخرى
- - حين يتغير لون اللحمة للبنى الداكن نضيف نصف كوب ماء
- - نقلب جيدًا حتى يصبح لون اللحم بنى فاتح
- - نغطى الحلة ونتركها على نار هادئة ونضيف نصف كوب ماء كل نصف ساعة
- - تترك على النار لمدة ساعة ونصف إلى ساعتين حتى ينضج اللحم
- - قبل رفع اللحمة من على النار نضيف الملح ونقلب جيدًا
- - نرفعها من على النار ونقدمها مع الأرز