تعالوا أقولكم أحلى وصفة للطرب بأسرار و تكات صبحي كابر والبرنس
أحلى وألذ وأسهل طرب لازم تجربوه فى العيد
طرب مشوي حقيقي وصفة خطييييييييييرة
( نستخدم فيها منديل الخروف فقط )
المكونات
١ كيلو لحم ضاني + بقري ( مفرومين ناعم فيها نسبة دهون ٢٥% )
١٠٠ جرام لية ( مبشورة )
١ حبة بصل متوسطة ( مبشورة معصوره كويس جداااا )
٢ فص ثوم ( مفروم ناعم )
ملح ( حسب الرغبة )
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود
نصف ملعقة صغيرة جوز الطيب
نصف ملعقة صغيرة قرفه ناعمه
ملعقة صغيرة سكر
كيس بكنج بودر
منديل الخروف
( خفيف مقطع حتت زي ورق الكرنب حوالي 10 سم × 15 سم )
خليط دهن الطرب أثناء الشوي
فى طبق ( كوب ماء البصل+ ملعقتين كبار زيت +
نص ملعقة صغيرة توابل كفتة مشوية + ملعقة كبيرة صويا صوص ان وجد +ملعقة كبيرة كاتشاب )
طريقة التحضير
فى بوله نخلط مكونات الطرب ( ماعدا المنديل طبعا )
نعجن فى مكونات الطرب لمدة ( ١٠دقائق )
( نغطيها و ندخلها الثلاجه ١٥ دقيقه )
بعدها نكور كفتة الطرب كور
( بحجم كوره التنس أو حجم البيضه الكبيرة )
( بحيث يكون صباع كفتة الطرب أصغر من صباع الكفتة العادية )
نصبع كور كفتة الطرب على اسياخ خشب
( نسحب الكفتة بهدوء من على السيخ )
نقطع منديل الخروف مستطيلات حوالي ( ١٠ سم × ١٥ سم )
( مثل ورق الكرنب كداااا )
( يجب ألا يتعدي طول صابع كفتة الطرب عرض ورقة المنديل )
نلف المنديل حول صابع الكفتة علي طول أقل من حجم المنديل
( كاننا بنحشي كرنب تمام )
نضع الطرب في ( اسياخ الشوي باحكام و بهدوء )
( أو نرص الطرب على شوايه سلك )
ثم نقوم بالشوي إما على الفحم أو على الشوايه الكهربائي أو على الجريل أو حتي في صنيه فى الفرن عادي
🌹 شوية ملاحظات عالماشي 🌹
أثناء شوى الطرب يدهن الطرب بفرشاه بخليط دهن الطرب ⬆⬆⬆
البصل لازم يكون مبشور ناعم بالمبشرة ومعصور جداا
( علشان الكفتة متفكش منك )
الليه نجمدها فى الفريزر ونبشرها بمبشرة البصل
( ونضفها على اللحمة المفرومة علشان طعمها بيان فى الكفتة )
البكنج بودر ( بيخلى الكفتة هشه مش مكتومة )
يمكن استبدال جزء اللحمة البقري ( بلحمة جملى )
بعد شوي الطرب نضع الطرب على طبق مفروش بالبقدونس ( المفروم )
يقدم الطرب مع سلطة طحينة وسلطة خضراء بلدى وعيش بلدى 👌😋