أخر الاخبار

طريقة عمل فرايد تشيكن احلى من بتاعت المطاعم

فرايد تشيكن احلى من بتاعت المطاعم 




مقادير فرايد تشيكن احلى من بتاعت المطاعم

  • - كيلو من قطع الفراخ اللي تحبوها.

  • - كوبايه ونص دقيق متعدد الاستخدامات.

  • - معلقتين نشا.

  • - نص معلقه صغيره ملح.
  • - نص معلقه صغيره فلفل أسود.
  • - نص معلقه كبيره بودرة ثوم.
  • - نص معلقه كبيره بودرة بصل.
  • - مكعب مرقة دجاج مطحون.
  • - معلقه صغيره بابريكا.
  • - بولة مياه ساقعه متلجه. 

 

 طريقة تحضير فرايد تشيكن احلى من بتاعت المطاعم

  • - هنغسل قطع الفراخ كويس ونصفيها بمصفاه ونسيبها لحد ما تتصفى خالص.
  • - في بوله كبيره نخلط الدقيق مع كل التوابل الي قولنا عليها ونسيبهم على جنب.
  • - نجيب قطع الفراخ ونتبلها من نفس التوابل ولو عاوزينها سبايسي هنزود معلقتين صلصه الحاره ونخليها ترتاح في التلاجه 4 ساعات على الاقل. 
  • - بعد كده ناخد قطعة فراخ ونحطها في خليط الدقيق والتوابل ونتأكد انها اتغمست في الخليط بشكل كامل.
  • - نشيل القطعه من الدقيق ونتخلص من الدقيق الزياده ونغمسها في المياه المتلجه وننزل بيها في خليط الدقيق تاني ونغطيها بالخليط كويس.
  • - نكرر نفس الخطوات مع باقي قطع الفراخ ونحطها في صينيه أو طبق كبير وندخلها التلاجه اقل حاجه 3 ساعات ويستحسن يوم كامل.
  • - نحضر طاسه غويطه فيها زيت كتير بحيث يغطي قطع الفراخ.
  • - نسخن الزيت وننزل بكل قطعة فراخ براحه خالص في الطاسه ونسيب مساحه كافيه بين القطع وبلاش نخليهم لازقين في بعض.
  • - نقليها لمدة 20 لـ 25دقيقه على نار متوسطه ونحولهم ونقلبهم كل شويه.
  • - نطلع قطع الفراخ من الطاسه ونصفيها من الزيت كويس وبالهنا والشفا.

تعليقات
ليست هناك تعليقات
إرسال تعليق



    وضع القراءة :
    حجم الخط
    +
    16
    -
    تباعد السطور
    +
    2
    -