فرايد تشيكن احلى من بتاعت المطاعم
مقادير فرايد تشيكن احلى من بتاعت المطاعم
- - كيلو من قطع الفراخ اللي تحبوها.
- - كوبايه ونص دقيق متعدد الاستخدامات.
- - معلقتين نشا.
- - نص معلقه صغيره ملح.
- - نص معلقه صغيره فلفل أسود.
- - نص معلقه كبيره بودرة ثوم.
- - نص معلقه كبيره بودرة بصل.
- - مكعب مرقة دجاج مطحون.
- - معلقه صغيره بابريكا.
- - بولة مياه ساقعه متلجه.
طريقة تحضير فرايد تشيكن احلى من بتاعت المطاعم
- - هنغسل قطع الفراخ كويس ونصفيها بمصفاه ونسيبها لحد ما تتصفى خالص.
- - في بوله كبيره نخلط الدقيق مع كل التوابل الي قولنا عليها ونسيبهم على جنب.
- - نجيب قطع الفراخ ونتبلها من نفس التوابل ولو عاوزينها سبايسي هنزود معلقتين صلصه الحاره ونخليها ترتاح في التلاجه 4 ساعات على الاقل.
- - بعد كده ناخد قطعة فراخ ونحطها في خليط الدقيق والتوابل ونتأكد انها اتغمست في الخليط بشكل كامل.
- - نشيل القطعه من الدقيق ونتخلص من الدقيق الزياده ونغمسها في المياه المتلجه وننزل بيها في خليط الدقيق تاني ونغطيها بالخليط كويس.
- - نكرر نفس الخطوات مع باقي قطع الفراخ ونحطها في صينيه أو طبق كبير وندخلها التلاجه اقل حاجه 3 ساعات ويستحسن يوم كامل.
- - نحضر طاسه غويطه فيها زيت كتير بحيث يغطي قطع الفراخ.
- - نسخن الزيت وننزل بكل قطعة فراخ براحه خالص في الطاسه ونسيب مساحه كافيه بين القطع وبلاش نخليهم لازقين في بعض.
- - نقليها لمدة 20 لـ 25دقيقه على نار متوسطه ونحولهم ونقلبهم كل شويه.
- - نطلع قطع الفراخ من الطاسه ونصفيها من الزيت كويس وبالهنا والشفا.